Från kontaktannons till dejting profil

dejtingAtt skriva en bra online dejting profil är som att skriva en kontaktannons eller en liten presentation av sig själv och samtidigt försöka få in vad det är man söker hos i en partner.

Jag har ett antal lysande, mycket vackra och roliga kompisar. Alla är de duktiga på alla möjliga sätt både socialt och professionellt, men att skriva sina egna lockande online-profiler verkar inte vara en talang precis. Det är där jag kommer in. Massor av människor erbjuder sina tjänster inom frivilligverksamhet, inom barnens fritidsaktiviteter och mycket annat som bidrar och är viktigt i livet. Jag hjälper mina kompisar att redigera sina online dejting profiler. Och det behövs kan jag säga.

Det hela började när min kompis Paula bad om hjälp att försöka förstå varför hon inte fick ett endaste svar på sin online dejting profil. Jag behövde inte läsa längre än till de ord Paula hade valt till sin första mening; ”Jag gillar bibliotek…”. Alla utropstecken i världen kunde inte rädda den meningen. ”Men jag var ju ärlig” så Paula och stönade, ”varför hittar jag ingen som förstår det?”

Vad jag förstår, är att alla vill bli älskade för exakt den vi är. Men nog finns det ett lite mera lockande sätt att introducera sina litterära intressen på?

Det dröjde inte länge innan beskedet att jag hade tagit Paulas profil från grå till fantastisk spriddes vitt och brett (okej, ett par personer i Bromma har hört talas om det). Snart var jag i princip ansvarig för att få 3-4 profiler att blomstra i veckan. Jag har redigerat den dova till energisk, den bittra till fräck, och den allt för söta till realistisk.

Genom denna tid som redigerare av mina kompisars hopplösa online dejting profiler har jag studerat främlingar på webben och mina vänner vid köksbordet, och här är enligt mig två mycket viktiga principer att tänka på när du ska skriva om din online dejting profil:

• Falsk blygsamhet är … ja, falsk.

Jag uppmanade min kompis Anna att komplettera sin gudinna-förklarade självbeskrivning som lät; ”Jag är en prisbelönt mikrobiolog som är som Nigella Lawson i köket och Megan Fox i sovrummet”  med; ”Jag är dessutom helt tondöv, är hopplös på skidor, men jag öppen för en lektion eller två”. Snart åker Anna utför med dröm-dejten ska du se. Det är faktiskt så att det är bättre att humanisera dig själv och göra texten personlig än att tämja på den falska blygsamhetens gräns.

• Min kompis Carin å andra sidan är tyvärr inte så bra på att marknadsföra sig själv i dejting världen. ”Jag är frånskild med en arg tonåring och en inkontinent beagle”, skriver hon. Vad hon inte nämner är att hon är en riktig underbar brud och en av de bästa försvarsadvokaterna i landet. ”Jag försökte vara rolig”, förklarar Carin. Roligt är bra, jag gillar roligt, och Gud vet att jag njuter av en ordentlig snuskig joke också – men vet du vad? Killar gillar faktiskt inte alltid dem och roligt kan snabbt bli helt fel i ett inledande skede.
Vad säger dessa exempel dig? Bör du själv gå tillbaka till din profil och granska den?  Jag utmanar dig att sätta igång – läs din online dejting profil en gång till och försök sätta dig in i läsarens uppfattning och reaktion. Bli din egen redaktör idag!

Lycka till!

Facebook Twitter Email

Skriv en kommentar

optional